Γανόδερμα

Γανόδερμα και θεραπεία απο τον Διοσκουρίδη

ganoderma-therapia-dioskouridisΓανόδερμα και θεραπεία από το Διοσκουρίδη και Ιπποκράτη ως και σήμερα. Ο Διοσκουρίδης (σημαντικός γιατρός, φαρμακολόγος, βοτανολόγος) το 84  μχ έγραψε ότι οι Κινέζοι θεραπευτές είναι πολύ τυχεροί που έχουν το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ στην θεραπευτική τους φαρέτρα. Η Ελληνικής ρίζας ονομασία του, ( Γάνος = Λαμπερός και Δέρμα ) χαρακτηρίζει την μακρά ιστορία του στα βάθη των αιώνων τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες από τον Γαληνό, τον Ιπποκράτη και τον Διοσκουρίδη που το χρησιμοποιούσαν κατά κόρων, όσο και δυσεύρετο και αν τους ήταν.
Το συγγραφικό δημοσιευμένο έργο που αναφέρεται στις θεραπευτικές του ιδιότητες (Κλινικές μελέτες in Vivo & in Vitro ) είναι τεράστιο. Υπάρχουν αναφορές και αποδείξεις για την δράση του σε όλη την επιστημονική κοινότητα της κλασικής και εναλλακτικής ιατρικής και σε όλο τον κόσμο. Μοναδικό μειονέκτημα μέχρι και πρόσφατα ήταν η δυσκολία ανεύρεσης και συλλογής του. Είναι ένας αυτοφυές  μύκητας που φύεται σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες αφενός και αφετέρου η ανάπτυξη του έχει μεγάλη διάρκεια. Σήμερα υπάρχουν οργανικές και βιολογικές καλλιέργειες που κατόρθωσαν να έχουν διατηρήσει όλε τις θεραπευτικές ιδιότητες του αναλλοίωτες και παράλληλα να επιλέγουν τον χρόνο συγκομιδής που προσφέρει το μέγιστο βαθμό δραστικότητας. Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, Reishi Gano, Ganocelium, Ling Zhi ) χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα σε Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα στην ιατρική και μάλιστα είναι και θεραπευτικό ιδιοσκεύασμα που αναγράφεται από το εθνικό τους συνταγολόγιο. Σήμερα στην Ελλάδα εισάγεται σε πολλές μορφές που διευκολύνουν τον κάθε ένα μας να προσαρμόσει το δασολογικό σχήμα που έχει ανάγκη. ( Πρόληψη – Θεραπεία )
Αναλυτικά:
     I.            Προσαρμόγονο βότανο.
Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος. Ομοίως, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL-C), χωρίς να αυξήσει και την κακή (LDL-C). Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα, με το Ganoderma Lucidum να είναι στην κορυφή της λίστας. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα συστατικά του αντικειμενικά μοναδικού ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ ( Ganoderma Lucidum, Reishi Gano, Ganocelium, Ling Zhi ) είναι υδατοδιαλυτά με αποτέλεσμα τα πλεονάσματα να αποβάλλονται από τις φυσιολογικές διαδρομές του ανθρώπινου σώματος ( Ουροποιητικό, Γαστρεντερικό, Δέρμα. )
⇒ το πιστοποιημένο βιολογικό γανόδερμα ⇒ ΕΔΩ
II.            Τρόπος δράσης.
Το GanodermaLucidumέχει να κάνει με την αποκατάσταση αρχικά της καλής κυκλοφορίας του αίματος. ( Κυκλοφορικό σύστημα ) Αμέσως μετά βελτιώνοντας την ποιότητα του αίματος και εμπλουτίζοντας το με τα θεραπευτικά, θρεπτικά συστατικά που περιέχει, επιτυγχάνει την απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων όπου και να βρίσκονται αυτά.  Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθρός της υγείας είναι η απόφραξη των τριχωδών αγγείων με κατά συνέπεια να μην πραγματοποιείται η απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων σωστά αφού δεν φτάνει οξυγόνο και τροφή σε αυτά. Συστατικά που μεταφέρονται με το αίμα. Έτσι εκτός από το δέρμα που είναι ορατό ότι γερνά, ( Ρυτίδες, Χαλάρωση, Στίγματα, Αφυδάτωση ) όλα τα συστήματα και τα όργανα του σώματος παθαίνουν το ίδιο.
IV.            Ανοσοποιητικό σύστημα & η ενίσχυση του.
Το μοναδικό ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( GanodermaLucidum, ή ReishiGano, ή Ganocelium, ή LingZhi )  ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση (in vivo) και δραστηριότητα έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β σε ποντίκια (in vitro). Τα γανοντερικά οξέα αναστέλλουν τη σύνθεση χοληστερόλης σε ανθρώπινα ηπατικά κυτταρικά in vitro, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Σε ένα ζωικό μοντέλο, το εκχύλισμα G. lucidum φάνηκε ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (T2DM), με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του ορού, λόγω καταστολής της έκφρασης του γονιδίου για την ηπατική φωσφο-ενολο-πυροσταφυλική καρβοξυ-κινάση (PEPCK) Συνοψίζοντας η διατήρηση του ανοσοποιητικού σε υψηλά  επίπεδα, αποτρέπει επιβλαβή νοσήματα που δημιουργούν, φλεγμονές, θρομβώσεις, επιβλαβής οργανικές δυσλειτουργίες.
   V.            Κλινική μελέτη σε διάφορες παθήσεις των ανθρωπίνων συστημάτων.
Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( GanodermaLucidum, ή ReishiGano, ή Ganocelium, ή LingZhi ) έχει κλινικά μελετηθεί inVIVO & inVITROσε όλα τα συστήματα και όργανα του ανθρωπίνου σώματος με άριστα και διαρκεί αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη, όσο και στην θεραπεία. Κύρια στο καρδιαγγειακό σύστημα ( Πρώτο στην θνησιμότητα παγκόσμια ) το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( GanodermaLucidum, ή ReishiGano, ή Ganocelium, ή LingZhi ) με τα συστατικά του που προκαλούν μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, αλλά και παρεμπόδιση της πήξης του αίματος. Σε κουνέλια και αρουραίους που δόθηκε εκχύλισμα Ganoderma lucidum (GLE), η συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκαν και η δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος στα απαγωγά νεφρικά σωληνάρια περιορίστηκε. Το εκχύλισμα δεν μείωσε τον καρδιακό ρυθμό σε αυτά τα ζώα, αν και υπήρξε σαφής δοσοεξαρτώμενη υπόταση. Ο μηχανισμός των υποτασικών δράσεων του Ganoderma lucidum αποδόθηκε σε κεντρική αναστολή της συμπαθητικής νευρικής δραστηριότητας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υπέρταση, υπόταση, η χοληστερόλη και τα τριγλικεριδια πέρα της δυσλειτουργίας που προκαλούν στο καρδιαγγειακό σύστημα επηρεάζουν και αλλά συστήματα και όργανα του οργανισμού όπως νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, αδένες κτλ. πηγή: Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού

⇒ το πιστοποιημένο βιολογικό Γανόδερμα ⇒ Εδώ