Κόρντισεπς

Cordyceps sinensis στο διαβήτη

Cordyceps sinensis στο διαβήτηCordyceps sinensis είναι ένα θαυμάσιο ευπροσάρμοστο μανιτάρι. Το Cordyceps sinensis έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από 2000 χρόνια από τους γιατρούς στην Κίνα. Η δυτική ιατρική δεν γνωρίζει την παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής. Η πρόσφατη ανακάλυψη της δύναμης του στη Δύση είναι ο λόγος έκρηξης της δημοτικότητας, του προσαρμογόνου μανιτάριου κορντισεπς
Cordyceps Sinensis στο μεταβολισμού της γλυκόζης
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι το cordyceps sinensis βοηθά στην πρόληψη της υπεργλυκαιμίας (διαβήτη τύπου 1 ή 2) και παρέχει βελτίωση στην (περιφερική) ευαισθησία στην ινσουλίνη. Το Cordyceps φροντίζει άμεσα στην βελτίωση της έκκρισης ινσουλίνης από το πάγκρεας, και μειώνει το οξειδωτικό στρες. Φροντίζει για τη βελτίωση των ενζύμων γλυκόζης (ρύθμισης στο ήπαρ) προωθώντας μια σταδιακή απορρόφηση της γλυκόζης από το γαστρεντερικό σωλήνα. Σε μια κλινική μελέτη, 95% των διαβητικών που λάμβαναν 3 γραμμάρια Cordyceps sinensis ημερήσιας, παρατηρήθηκε βελτιωμένο το γλυκαιμικό επίπεδο, σε σύγκριση με 54% στην ομάδα που έκαναν άλλη θεραπεία.  Υγιή άτομα που κατανάλωσαν Cordyceps (3 γραμμάρια ανά ημέρα) βελτίωσε τον γλυκαιμικό έλεγχο και παρατηρήθηκε λιγότερο έντονη διακύμανση της γλυκόζης κατά τη διάρκεια της ημέρας (εντός των φυσιολογικών ορίων).
Οι επιπτώσεις του Cordyceps Sinensis στη διάθεση και τη γνωστική λειτουργία.
Ο κίνδυνος της γνωστικής εξασθένησης και άνοιας αυξάνεται με την ηλικία. Η έρευνα δείχνει ότι το cordyceps sinensis βοηθά να κρατήσει το μυαλό υγιείς με την ηλικία, τόσο δομικά και λειτουργικά.
Επίσης έχει αποδειχθεί ότι η καθημερινή κατανάλωση cordyceps sinensis έχει θετική επίδραση στους ανθρώπους που αναρρώνουν από κοιλιοκάκη.

⇒ Δείτε το πιστοποιημένο βιολογικό cordyceps ⇒ ΕΔΩ