Γανοθεραπεία Άρθρα Υγείας

Αρθρίτιδα και Γανόδερμα Φυσική Αντιμετώπιση

Αρθρίτιδα πώς το γανόδερμα μπορεί να βοηθήσει

arthritida_kai_ganodermaΤο γανόδερμα με την ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική του δράση, μπορεί να βοηθήσει στην μείωση τις φλεγμονής στην αρθρίτιδα, αλλά και σε ό, τι αφορά τη διαχείριση του πόνου.
Γανόδερμα και μείωση πόνου στην αρθρίτιδα

Παρακολουθήστε το Επιστημονικό Βίντεο → “Γανόδερμα και Αρθρίτιδα” Εδώ

Τα συστατικά του γανοδέρματος που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του πόνου, είναι οι:
– Φαινόλες – γανοδερικά οξέα Α, Β, Ζ, Η
– η ένωση C6
– η αδενοσίνη
– το οργανικό γερμάνιο (germaniun) και οι
– πολυσακχαρίτες
Συστατικά του γανοδέρματος που συμβάλουν στη μείωση του πόνου,
(αναλγητική δράση και χαλαρωτικές ιδιότητες).
Επίσης, το γανόδερμα προστατεύει τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες
και την πρόωρη γήρανση.

Γανόδερμα και πανεπιστημιακά αποτελέσματα (έρευνες)

Σε μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, βρέθηκε ότι, τα πεπτίδια πολυσακχαρίτες στο γανόδερμα:
“αναστέλλουν σημαντικά τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών του αρθρικού υμένα (RasF) Ρευματοειδή Αρθρίτιδα .”
Διαβάστε : www.ncbi.nlm.nih.gov

Παρακολουθήστε το Βίντεο↓ “Γανόδερμα και Αρθρίτιδα”

Σύμφωνα με μια μελέτη Δεκεμβρίου 2009 στη Current Pharmaceutical Biotechnology, το ganoderma έχει αντιφλεγμονώδεις και ανοσορυθμιστικές ιδιότητες, καθιστώντας το κατάλληλο για τη θεραπεία χρόνιων φλεγμονωδών και αυτοάνοσων διαταραχών, όπως η αρθρίτιδα.

⇒ Δείτε το Πιστοποιημένο Γανόδερμα – Εδώ

Το ganoderma lucidum είναι ένα ισχυρό φαρμακευτικό μανιτάρι. Έχει βρεθεί ότι κατέχει ανοσοδιαμορφωτικές και ανοσο-ενισχυτικες δυνατότητες και έχει χαρακτηριστεί ως ένα “βότανο θαύμα”. Αυτή η κριτική εστιάζεται κυρίως στο μοριακό μηχανισμό της αντι-φλεγμονώδεις και αντιαλλεργικής δράση αυτού του μανιταριού και ρίχνει φως στις διάφορες μελέτες που σχετίζονται με την φαρμακολογική δράση του. Περισσότερα www.ncbi.nlm.nih.gov

Το Γανόδερμα χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και άλλων μορφών της φλεγμονής για πάνω από 2.000 χρόνια. Η σύγχρονη έρευνα στην Αμερική στην Ασία, καθώς και την Ευρώπη επιβεβαιώσει την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση του γανοδέρματος

Η Τηλεοπτική Συνέντευξη του Αντώνη Χανιωτάκη στη Νέα Τηλεόραση «Γανόδερμα και η Ιαματική του Δράση»

Παρακολουθήστε στο → YouTube το Θεραπευτή Χανιωτάκη Αντώνη ή Επικοινωνήστε μαζί του στο τηλ: 6946 702 139

Ganoderma και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (μελέτες)

– Μελέτη από την Ινδία απέδειξαν ότι με την χρήση γανοδερματος μειώθηκε η φλεγμονή σε περιπτώσεις οξείας ή χρόνιου οιδήματος κατά 56% και 60% αντίστοιχα.

– Αμερικανική μελέτη (1993) είχε ήδη πιστοποιήσει την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση ganoderma lucidum Reishi  βρέθηκε ότι κατέχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση.

– Επτά επιπλέον έρευνες αναφέρονται σε αυτό, και όλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το γανόδερμα reishi, ganoderma lucidum  έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Συγκεκριμένα για την αρθρίτιδα

⇒ Δείτε το Πιστοποιημένο Γανόδερμα – Εδώ

– Το 2006, στο Kenneth Blum et al. δημοσιεύονται τα πορίσματα για την αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της χρήσης εκχυλίσματος γανοδέρματος.

– κινεζική μελέτη από Xi Bao et al. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Reishi έχει  «ευεργετική ανοσοτροποποιητική δράση» για την αρθρίτιδα.

– από Ho et al. το 2007, ανακάλυψαν ότι GL-PP (ganoderma lucidum πεπτίδια πολυσακχαρίτες) το Γανόδερμα καταφέρνει ευεργετική επιρροή στην αρθρίτιδα. “Βοήθησε να μειώσει σημαντικά παράγοντες της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι γνωστή ως RasF, (για ρευματοειδής αρθρίτιδα) ινοβλάστες του αρθρικού υμένα.”

Αρκετές πρόσθετες εργασίες συνοψίζουν τα θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη χρήση του Reishi κατά της αρθρίτιδας, χωρίς παρενέργειες.

Εν κατακλείδι, το σώμα της έρευνας υποστηρίζουν τη χρήση του εκχυλίσματος Reishi σε περιπτώσεις αρθρίτιδας. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψιν την άποψη του ιατρού μας , όταν χρησιμοποιούμε το κάθε βότανο για ιατρικούς σκοπούς.

⇒ Δείτε το Πιστοποιημένο Γανόδερμα – Εδώ

Σχετικά με την Αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πόνο στις αρθρώσεις και οίδημα. Καθώς ο χόνδρος φθείρεται, και συχνά προκαλεί πόνο & πρήξιμο στους γύρω μύες, τένοντες και συνδέσμους. Εκδηλώνεται συνήθως από τους ανθρώπους ηλικίες από 40 έως 60 και ιδιαίτερα επικρατεί μεταξύ των γυναικών. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα συνήθως επηρεάζει τις μικρές αρθρώσεις στο ανθρώπινο σώμα, όπως τα χέρια, τα πόδια και τους καρπούς. Χαρακτηριστικά συμπτώματα, περιλαμβάνουν δυσκαμψία των αρθρώσεων και οίδημα το πρωί. Ένα άτομο που πάσχει από αρθρίτιδα μπορεί να έχει δυσκολία στο να πιάσει τα πράγματα, το γράψιμο, το περπάτημα, το ντύσιμο, κ.λπ.

Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να συσχετισθεί με την έναρξη πλήθους  αυτοάνοσων διαταραχών. Ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και πολυμυαλγία, ρευματικές και άλλες ασθένειες όπως το άσθμα, φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, καρδιαγγειακές διαταραχές, η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn. Επίσης, έχει αναφερθεί ότι σχετίζεται με την έναρξη των διαφόρων μορφών καρκίνου.

Σχετικά με το πιστοποιημένο γανόδερμα 

Το γανόδερμα αναστέλλει την ανάπτυξη της χρόνιας φλεγμονής χωρίς να παρεμβαίνει στην κανονική ομοιόσταση. Είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά φυτικά φάρμακα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM). Έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από 2000 χιλιάδες χρόνια. το Reishi λόγω της προσαρμοστικής του δράσης, επηρεάζει τα κύτταρα που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δηλαδή, λεμφικό κύτταρα και ιντερφερόνη άλφα και ιντερφερόνη βήτα κύτταρα. Έχει την ικανότητα να “εκπαιδεύσει” αυτά τα κύτταρα της ασυλίας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του σώματος. Με άλλα λόγια, με τη βοήθεια του γανοδέρματος, εάν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος δεν είναι αρκετά ευαίσθητα, τα καλείται στη δράση, ή αν είναι υπερκινητικά όπως στην περίπτωση μιας αυτοάνοσης διαταραχής, θα υποχωρήσει .

⇒ Δείτε το Πιστοποιημένο Γανόδερμα – Εδώ

Επίσης το γανόδερμα χρησιμοποιείται ως εναλλακτική θεραπεία για την αϋπνία, το διαβήτη, γαστρικά έλκη, υπέρταση και αλλεργικές αντιδράσεις. Το ganoderma ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνει τον πόνο και το οίδημα, και είναι ιδανικό για τη θεραπεία αυτοάνοσων και χρόνιων φλεγμονωδών διαταραχών.

* Για το κατάλληλο δοσολογικό σχήμα με γανόδερμα, ρωτήστε: το Ιατρό, το θεραπευτή σας, ή απευθυνθείτε σε επιστημονικό προσωπικό με γνώση στη γανοθεραπεία και το γανόδερμα. ΠΡΟΣΟΧΗ καταναλώστε πιστοποιημένο γανόδερμα για να αποφύγετε τις παρενέργειες που προκαλεί το χύμα (αμφιβόλου ποιότητος).

»  Για οποιαδήποτε απορία για το Βότανο Γανόδερμα και τη γανοθεραπεία καλέστε στο: 6946702139 Χανιωτάκης Αντώνης – Βιογραφικό – θεραπευτή