Άρθρα Υγείας

Ενίσχυση ανοσοποιητικού με Πρωτόγαλα ή Colostrum

Protogala-ColostrumΕίναι το «γάλα» των πρώτων ωρών-ημερών, που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους, ώστε να τα εφοδιάσουν με αντισώματα και θρεπτικές ουσίες.
Προέρχεται από αγελάδες ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά, ύποπτες ζωοτροφές και είναι άριστης ποιότητας. Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι είναι άκρως ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό διότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το Πρωτόγαλα αποτελεί μια σπουδαία πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, βιοενεργών συστατικών όπως ανοσοσφαιρίνες, παραγόντων ανάπτυξης και αντιβακτηριακών ουσιών. Διασφαλίζει μέσα από τις βιοενεργές ουσίες που περιέχει αποκατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο εκφυλίζεται καθημερινά, λόγω της φτωχής διατροφής και της κακής διαβίωσης, σε ένα τοξικό περιβάλλον. Καταστέλλει τις φλεγμονές που το όνομά τους τελειώνει σε «-ίτις» (π.χ. Ωτίτις, Φαρυγγίτις, κτλ.), του έρπητα και των μυκήτων. Το Πρωτόγαλα αυξάνει τις αθλητικές επιδόσεις, την αντοχή και την αποκατάσταση τραυματισμών, γι’ αυτό και είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους αθλητές. Είναι αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Σε μία εποχή «φτωχής» διατροφής το Πρωτόγαλα αποτελεί μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Οφέλη: Περιέχει 20 τύπους αντισωμάτων, Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, Έχει αντιοξειδωτική δράση, Αντιφλεγμονώδη και μυκητοκτόνο δράση, Αντιαλλεργική και αντιγηραντική δράση, Αποτοξινώνει τον οργανισμό, Βελτιώνει την υγεία του προστάτη, Καταστρέφει ιούς, βακτήρια, μύκητες, Δυναμώνει τα οστά. Συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας.